MENU
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Οσπριάδα

Υλικά

  • 300 γρ. οσπριάδα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
    2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
    2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
    ½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
    2 φλυτζάνια εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    Λεμόνι για το σερβίρισμα
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Κάρδαμο τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε την οσπριάδα και τη βάζουμε σε 2 λίτρα νερό να αρχίσει να βράζει σε δυνατή φωτιά.
Εάν θέλουμε, ξαφρίζουμε τη σούπα μας.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 1 ώρα και κάτι.
Συμπληρώνουμε  χλιαρό νερό, εάν χρειαστεί.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά να βράσει η σούπα για 40 λεπτά περίπου ακόμα.
Στο τελευταίο 20λεπτο προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι κι αφήνουμε τη σούπα να χυλώσει.
Σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας λίγο λεμόνι και λίγο τριμμένο κάρδαμο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκτέλεση της συνταγής και στο www.chefonair.gr (εκπομπή της 5/12/2012)